Logo BouwEXPO Tiny Housing

- Studiebijeenkomsten in 2017 -

Klein Wonen: de hype voorbij? en Klein Wonen: Grootse Blik

In samenwerking met Platform31 en RVO heeft het BouwEXPO-team in 2017 twee studiebijeenkomsten omtrent Tiny Housing georganiseerd. Op 16 juni werd in Almere Poort 'Klein wonen: de hype voorbij?' bezocht door onder andere gemeenten, corporaties en initiatiefgroepen. De Stec Groep rapporteerde dat 8 à 15 procent van de bouwvraag gericht is op kleiner wonen. Wonen is tegenwoordig geen "one size fitss all" meer. Het complete  programma van deze dag en verslagen van de workshops vind je op deze pagina.
Als vervolg op de eerste studiedag in juni, werd er tijdens de Grote Tiny Housing Manifestatie op dinsdag 3 oktober 2017 een tweede evenement georganiseerd. De terugblik op het evenement 'Klein Wonen, Grootste Blik' geeft een illustratie van de dag en behandelde thema's. 

Medio/eind oktober 2018 nieuwe studiebijeenkomst Klein Wonen. Deze bijeenkomst is voor professioneel geïnteresseerden en liefhebbers. Interesse in het bijwonen van deze studiebijeenkomst? Stuur een mail naar fdenooijverberg dit@almere.nl.

Studenten Windesheim Flevoland

Eerstejaarsstudenten Bouwkunde van hogeschool Windesheim Flevoland deden in 2017 een studie naar de uitrol van Tiny Houses in Almere. Drie groepen hebben de mogelijkheden van Tiny Houses onderzocht op verschillende locaties. De maquettes zijn te zien in het Gebiedskantoor Almere Poort.