- Langskomen? -

Rondleidingen

Ervaren architectuurgidsen vertellen over het Tiny Buurtje van prijsvraag (2016) tot uitvoering (2018), van eerste steen tot bewoning. Ervaringen, geleerde lessen, tips en tricks worden ruimhartig gedeeld. Uniek in Nederland en gerealiseerd in Almere. Bouwkunst waar je blij van wordt!

Tijd: 11.00 - 12.15 uur

Data: 6 februari, 2 maart, 6 maart (English), 4 mei (English), 8 mei, 1 juni, 6 juli, 10 juli (English)

Aanmelden verplicht via de website van KAF of mail naar expo@kaf.nl

Tickets for the English tours click here.

KAF organiseert daarnaast op aanvraag rondleidingen op maat voor onderwijsinstellingen en groepen. Contactpersoon Odette Breijinck, odettebreijinck@kaf.nl, 036-8455791 of 0651838804

 

Tiny Housing Experience

KOM MEER TE WETEN OVER KLEINER WONEN

Van droomhuis midden in Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. Hennie Tibben - de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing - durfde het aan. In de lezing 'Tiny House Experience' vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort.

Had zij enig idee waar ze aan begon toen ze deze nieuwe weg insloeg? Haar eigentijdse en menselijke huis is het resultaat van voortdurende afwegingen die ook bij toekomstige ontwerper, bewoner, vergunner, bouwer of aannemer zullen op poppen. Hoe stevig moet je in je schoenen staan of klopt het romantische beeld van de pionier? Kom luisteren en stel jouw vragen aan Hennie Tibben, die als geen ander weet waar je aan begint.

Aansluitend op deze presentatie gaat u zelf naar de locatie in Almere Poort, waar de resultaten van de Almeerse prijsvraag Tiny Housing te bezichtigen zijn (exterieur). Bij het meeting point zal de KAF-architectuurgids u meenemen om het buurtje te bekijken.

Meetingpoint
Lunchtijd Almere
Alseïdenstraat 20-2
1363 SR Almere

Meer informatie via KAF.

 

Contact met deelnemers

Mocht je in contact willen komen met één van de 13 deelnemers, dan vind je hun contactgegevens bij de pagina over hun huisje. 

Horeca

Goed om te weten is dat er direct naast het EXPO-veld in de Homerusmarkt diverse kleinschalige horecagelegenheden zijn met zitplaatsen. Je kunt zelf contact opnemen met de horecagelegenheden. De locatie bevindt zich aan het Nimfenplein in Almere Poort (nog niet alle navigaties kennen dit adres) en is bereikbaar per openbaar vervoer en auto.